Tjänster

Vi managerar dina applikationer och system

Managering och Övervakning

Vi managerar och övervakar era servrar, databaser och applikationer. Ni kan välja managering från OS nivå upp till applikationslagret. SLA 8-18 eller 24/7 beroende på era krav. Vi erbjuder följande tjänster:

  • Managering OS
  • Managering OS & SQL
  • Managering OS & Applikation
  • Managering OS & SQL & Applikation

Övervakning ingår i alla tjänster ovan. För er som bara vill ha larm kan vi även erbjuda Övervakning som tjänst där vi meddelar er när något händer med era tjänster.

Vi erbjuder även full managering av applikationer och system för er som vill att vi gör allt till ett fast pris.

Backup och Disaster Recovery

Vi erbjuder 3 nivåer av backup och restore för dina servrar och system i DVXcloud, gemensamt för alla tjänster är att backuperna lagras i ett modernt säkerhetsklassat datacenter som är separerat från dina servrar.

Enkel Backup

Servrar backupas enligt ett schema med överenskommen historik anpassade till era krav. Dessa backuper är snabba och enkla och återställer en server till befintligt skick vid det aktuella backup tillfället.

Avancerad Backup

Servrar backupas enligt ett schema med överenskommen historik anpassade till era krav. Dessa backuper är avancerade och är applikationsmedvetna, på så sätt får man med öppna transaktioner i databaser, e-postservrar, m.m. utan någon risk för dataförlust samt att backup integriteten garanteras. För transaktionsintensiva system tas backuper med fördel flera ggr per dygn.

Disaster Recovery

Du kan även lägga till Disaster Recovery som tjänst för avancerade backuper och på så sätt kunna återställa med mycket kort varsel, dessa är givetvis applikationsmedvetna och integriteten garanteras på data och server. I disaster recovery tjänsten gör vi även regelbundna tester för återställning för att säkerställa att allt fungerar som tänkt.

Viktigt att tänka på är att även system och servrar som körs över flera siter måste backas upp. En server i DVXcloud kan automatiskt byta datacenter om det ena datacentret blir otillgängligt. Detta är en mycket bra funktion för kritiska system som inte får gå ned, dock ersätter det inte behovet av backup.
För kritiska system rekommenderar vi den s.k. 3-2-1 regeln som innebär att du ska ha 3 kopior av din data, på minst 2 olika typer av media och 1 av dessa ska finnas off-site.

Migrering och Arkitektur

Vi hjälper er att bygga upp, -om eller att optimera er IT-miljö. Har ni frågor och funderingar kring hur själva migrationen skall gå till så hjälper vi till med rådgivning eller hanterar hela migrationsprojektet.

Vill du läsa mer om hur vi hjälpt andra företag med sina migrationsprojekt, arkitektur eller sätta upp och skapa API:er mot OpenStack kan du göra så här.

Licenser

I våra färdiga funktionsservrar ingår alltid licenser, du ser på fakturan exakt vilka licenser du betalar för. Även övriga licenser kan vi sköta åt era vägnar om så önskas.

Office 365

Vi hanterar dina Office365 licenser och hjälper även till med migrering. Vi finns även där när ni behöver hjälp. Kontakta oss för mer information.
Behöver ni hjälp med migrering? Kontakta oss